Baktips
Jag gjorde förut, för typ 2 veckor sen eller nått, en parfait
Eller jag skulle göra iallafall...
Blev inte så lyckat, blev mera som chokladpudding...
Hahah!
Men tänkte iallafall ge er ett litet resept :P
Det står att detta är för 6 personer men på det jag gjorde så blev det som till 4, beror ju dock på hur mycket man tar, oså
3 äggulor
4-5 msk florsocker
2.5 dl vispgrädde
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07571_171393255.jpg)
+ 1 ägg till, dårå
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07574_171393607.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07568_171394236.jpg)
1. vispa äggulorna och florsockret tills det blir så hårt att det ska "gå att skriva i det"
2. vispa grädden tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens
3. blanda ditt smakämne
Till smakämne hade jag då 100gram mörk blockchoklad som jag smälte!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07580_171395337.jpg)
Men du kan även tillsätta bär, kommer dock inte ihåg hur mycket det skulle vara men det går ju att kika på internet ;)
4. Häll upp i en lämplig form och frys i 5-6timmar
5. Låt den sen stå i kylskåp i ca 15minuter innan servering
Tyvärr har jag ingen slutbild, då jag glömde ta bild på den... :S
Men jag la dock aldrig upp den i någon form utan lät den vara kvar i bunken som jag rört ihop allt med :)
Detta tar inte mer än 30min eller nått liknande ;)
Prova gärna detta hemma, och har ni gjort detta så får ni gärna kommentera sen vad ni tyckte oså :D
Puzzz !
Eller jag skulle göra iallafall...
Blev inte så lyckat, blev mera som chokladpudding...
Hahah!
Men tänkte iallafall ge er ett litet resept :P
Det står att detta är för 6 personer men på det jag gjorde så blev det som till 4, beror ju dock på hur mycket man tar, oså
3 äggulor
4-5 msk florsocker
2.5 dl vispgrädde
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07571_171393255.jpg)
+ 1 ägg till, dårå
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07574_171393607.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07568_171394236.jpg)
1. vispa äggulorna och florsockret tills det blir så hårt att det ska "gå att skriva i det"
2. vispa grädden tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens
3. blanda ditt smakämne
Till smakämne hade jag då 100gram mörk blockchoklad som jag smälte!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2680406/images/2011/dsc07580_171395337.jpg)
Men du kan även tillsätta bär, kommer dock inte ihåg hur mycket det skulle vara men det går ju att kika på internet ;)
4. Häll upp i en lämplig form och frys i 5-6timmar
5. Låt den sen stå i kylskåp i ca 15minuter innan servering
Tyvärr har jag ingen slutbild, då jag glömde ta bild på den... :S
Men jag la dock aldrig upp den i någon form utan lät den vara kvar i bunken som jag rört ihop allt med :)
Detta tar inte mer än 30min eller nått liknande ;)
Prova gärna detta hemma, och har ni gjort detta så får ni gärna kommentera sen vad ni tyckte oså :D
Puzzz !
Kommentarer
Trackback